Republikové kolo Atletického čtyřboje

Základní škola Bulharská vychovává atletické talenty

Tým děvčat v republikovém kole Atletického čtyřboje v Opavě obsadil 5. místo mezi nejlepšími atletkami a v jednotlivcích Petra Poštulková 3. místo.

Nebývalým úspěchem na sportovním poli se může pyšnit naše škola . Družstvo pěti dívek z 8. ročníku, jmenovitě Petra Poštulková, Klára Olivíková, Michaela Ministrová, Lucie Klímová a Valentina Byrtus, se v soutěži Atletického čtyřboje základních škol probojovalo až do celorepublikového finále.

Pětice dívek na sebe upozornila již v okresním kole, které se konalo 21. září na Městském stadionu ve Vítkovicích. V konkurenci 14 ostravských škol děvčata s přehledem zvítězila a okamžitě se pasovala do role favoritek. Do krajského kola v Opavě nastoupilo už jen šest nejlepších družstev z celého Moravskoslezského kraje. Každá z dívek se postavila na start v běhu na 60 metrů a 800 metrů. Další dvě disciplíny si již mohly zvolit, a sice skok do výšky, skok do dálky, hod kriketovým míčkem a vrh koulí. Sportovkyně musely prokázat sílu, rychlost, obratnost, vytrvalost a samozřejmě technické zvládnutí dané disciplíny. Tým našich atletek nakonec obsadil nádherné 2. místo, za což jim patří obrovský dík a uznání.

Rádi bychom vyzdvihli fantastický výkon Petry Poštulkové, mimochodem mistryně ČR na 110 metrů překážek, která nejen že si vytvořila osobní rekord ve skoku do výšky, ale zároveň byla vyhlášena nejlepší sportovkyní krajského kola Atletického čtyřboje. Dosahovat takovýchto skvělých výsledků samozřejmě vyžaduje věnovat se sportu i ve volném čase. Všechny výše jmenované dívky jsou členkami klubu Atletika Poruba a jsou vítězkami Mistrovství ČR družstev v atletice.

13. října děvčata zamířila opět do Opavy, ovšem tentokrát již na finále, kterého se zúčastní 14 základních škol z celé republiky. Reprezentovali naši školu, město, kraj. Obsadily 5. místo a Petra Poštulková 3. místo v jednotlivcích.

K nádhernému úspěchu blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!

Mgr. Jitka Mazurová