Aktuality
Den otevřených dveří

Den otevřených dveří

   Ve středu 23. března 2022, kdy se škola proměnila v pohádkovou říši, jsem se stala princeznou. Říše byla plná nejen princezen, ale i lesních víl, rytířů, zvířátek, ježibab, čarodějnic a hlavně zábavných úkolů pro návštěvníky. Největším zážitkem se pro děti stal skok přes rybník, aby je nechytil vodník.

   Často nám zbyl čas i na prohlídku školy, a tak se děti mohly podívat do jídelny, šaten i dalších prostor. Povídali jsme si s nimi a zjistili, že si většina z nich ráda kreslí a těší se, až budou chodit na Bulharskou. Jeden chlapeček u nás chtěl zůstat dokonce hned.

Klára Kondasová, 8.B

A jak prožil den otevřených dveří vodník?

   Brekeke, probíhalo mi hlavou, když jsem se ve středu 23. března proměnil ve vodníka. S velkým kloboukem na hlavě, v zeleném obleku a se zelenou tváří jsem zdravil děti, sousedy i kolemjdoucí už cestou do školy. „Hele, vodník!“ jásali rodiče i děti, které jsem potkával.

   Dorazil jsem na Bulharskou a všichni se na mě usmívali, když jsem pronesl posvátná slova: „Brekeke.“ Došel jsem na své stanoviště, připravil si do propasti vodičku a na poličku hrníček pro dušičku.

   Děti postupně přicházely a všechny se úspěšně přehouply přes mou propast. Každého jsem přivítal svým pozdravem „brekeke“ a doufal, že alespoň jednu dušičku uloupím. Nepovedlo seJ.

Gabriel Ráb, 8.B

dítě u interaktvní tabule
dítě v tělocvičně